12 Aralık 2014 Cuma günü Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde yapılan genel kurulda Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi yeni yönetim kurulu belirlenmiştir. Ankara Üniversitesi’nin fakülte, yüksekokul, konservatuar ve enstitülerinin neredeyse tamamının seçime katılımı ve aldığımız %75 e yakın oy oranı, 55.000 öğrencinin güçlü iradesini alarak geldiğimizin en büyük göstergesidir.
Uzun yıllardır ulaşılamayan huzur ve kardeşlik ortamı bugün sağlanmıştır. Herhangi bir siyasi veya etnik grubun değil tüm Ankara Üniversitesi paydaşlarının yönetimi olduğumuzu belirtmek isterim. Hakkımızda her gün farklı siyasi duruşlardan bahsedilerek karalama çalışması yapmak son derece yanlıştır.
Hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayacağımızı ve siz değerli öğrenci kardeşlerimizin hassasiyetlerinin farkında olduğumuzu bildiririm. Üniversitemizin yayınlamış olduğu 2014-2018 stratejik planında yer alan sorun ve çözüm önerilerinde rol alacağımızın altını çizerim. Her platformda ayakları yere sağlam basan, uluslararası temsil yeteneği olan, inisiyatif almaktan çekinmeyen yönetim kadromuz, çözüm odaklı bakış açısıyla hiçbir sorunun parçası olmayacaktır.
Bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı başta siz değerli öğrenci kardeşlerimize, akademisyenlerimize ve yol arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.

                                                                                                                                                            Furkan ÇIRAK

Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı