11077556_1479029012387175_7320496581282366989_o
ANKARA ÜNİVERSİTELER ARASI KISA FİLM VE SENARYO YARIŞMASI
Yarışma koşulları;
1. Katılımcılar, yarışmaya katıldıkları tarihte, Ankara’da örgün öğrenim veren herhangi bir üniversite kurumda öğrenci olmalıdır.
2. Yarışma konuları 1: “Ankara’da Öğrenci Olmak” 2. “Yaşam ve Ölüm” 3. “Kadına Şiddet” 4. “Görsel veya Yazınsal Sanat üretimi ve Üretim Süreci” olarak dört ana konu üzerine olacaktır.
3. Kısa filmlerin veya senaryoların daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması ve herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir. Tüm filmler, 2015 yılından itibaren çekilmiş olmalıdır.
4. Her yarışmacı en fazla bir adet senaryo ve bir adet kısa film ile katılabilecektir.
5. Katılımcılar, en fazla bir kısa filmde rol alabilirler. İkinci bir kısa filmde karakter veya yardımcı oyuncu olarak rol alamazlar.
6. Tüm katılımcıların, (Senarist, oyuncu, yapımcı vesaire…) öğrenci olma zorunluluğu vardır. Yaş ve benzer sebeplerle dışardan en fazla bir oyuncu alınabilir fakat “en iyi oyuncu” veya “en iyi yardımcı oyuncu” kategorisinde değerlendirme yapılmayacaktır. Zorunluluk gerekmediği durumlarda dışarıdan oyuncu kesinlikle kabul edilmeyecektir.
7. Senaryo dalında yarışmaya girecek katılımcıların eserlerini “Courier New” yazı sitilinde ve 12 punto ile yazmaları gerekmektedir. Ayrıca tretmanlarını da ek olarak sunmalarını istenmektedir. Eserlerin, CD üzerine PDF halinde kaydedilerek, kağıt çıktılarıyla birlikte, CV’ler de eklenerek başvuru yerlerine son başvuru tarihinden önce elden verilmesi gerekmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Kısa film için de görüntü ve senaryoların, özgeçmişlerle birlikte CD şeklinde elden teslim mecburiyeti aranacaktır.
8. Şartlara uymayan katılımcıların eserleri değerlendirmeye alınmayacak, şartlara uygun olmadığı tespit edilen eserler yarışmadan çıkarılacaktır.

Dereceye giren eserler, ön gösterimden önce üniversitelerin öğrenci temsilciliklerinin resmi sayfalarında duyurulacaktır.